Valori

Suntem onești și deschiși, căutăm calitate dar nu perfecțiunea. Abordarea noastră antreprenoriala este una de fair-trade, susținem micii producători și îi încurajam sa se dezvolte și modelam cererea către aceștia în funcție de feedback-ul consumatorului. Încurajam colaborări și relații de interdependență și nu de concurență, căutăm soluții sustenabile și sănătoase pentru a crește împreuna pe toate planurile și nu egocentrismul. Credem ca ajutam cel mai mult atunci când oferim niște skill-uri oamenilor pe care aceștia le pot folosi pe mai departe. Credem în motivația intrinseca și nu în dependențe sau condiționări.

Susținem

Dezvoltarea organica a sistemelor comunitare din satele săsești către cele mai mari orașe din țară oferă o legătură onesta și sănătoasă între micii producători și consumatorii finali. Ne asumam atât responsabilitatea față de tradiții și munca oamenilor din sate cât și garanția unei experiențe culinare curate și sănătoase pentru cei care își doresc sa se bucure de gustul produselor noastre. Kredenz selectează rețete autohtone și producători care împărtășesc standardele și valorile noastre de baza – calitatea ingredientelor folosite și a produselor finite, onestitatea, transparența procesului de producție și dorința de a construi comunități auto sustenabile.

Cum am început

Totul a început prin dezvoltarea unei rețele de parteneri în satele săsești din sudul Transilvaniei, cu producători individuali care prepara produse artizanale, folosind exclusiv ingrediente locale, naturale, după rețete autohtone. Mai departe noi ne ocupam de desfacerea produselor către terți și clienți finali și de promovarea producătorilor din rețeaua rurala facilitând astfel accesul oamenilor din mediul urban la produse alimentare naturale, sănătoase, create după rețete cu specific local. Susținem acești mici producători în procesul de dezvoltare a produselor de calitate ridicata și garantam transparența, atenție și profesionalism prin prezența și implicarea noastră în toate etapele, de la recoltare și până la distribuția finala.

Cu ajutorul partenerilor noștri de la Fundația Adept Transilvania, care dezvolta proiecte practice pentru prezervarea biodiversității și dezvoltarea comunității în acord cu natura și care ne-au pus la dispoziție centrul de procesare legume și fructe de la Saschiz, ne propunem atât sa reînviem gusturi uitate cât și sa inovam din punct de vedere gastronomic prin produsele noastre.

Echipa

Ștefan Bunescu

Gurmand și critic peste poate când vine vorba de ce are în farfurie, Ștefan își pune energia mereu în relațiile cu cei din jur, fie că este vorba despre producători, furnizori, clienți, sau pur și simplu consumatori, ca și el. Mereu în apropierea bucătariei, Ștefan a lucrat în anii studenției ca ospătar, unde a decoperit și a simtit valoarea ospitalității și diferența între client și oaspete. Mare iubitor de cafea deopotrivă, și-a educat gustul lucrând ca barista, urmând ca mai apoi sa ia contact și cu lumea administrativă, din spatele unei afaceri din Romania. Aproape de maturitate, s-a îndrăgostit de liniștea și suflul naturii din Transilvania și a pornit pe un nou drum al carui sens îl descoperă treptat, în fiecare zi, acela al curatoriatului culinar.

Lui Ștefan îi puteți scrie pe adresa stefan@kredenz.ro

Cristian Radu

Cristian a dezvoltat și administrează proiectul Experience Transilvania și tot ce înseamnă circuitul caselor de oaspeți aflate în proprietatea Mihai Eminescu Trust, în satele din Transilvania. În 2012 s-a mutat în Viscri și a început să se implice în dezvoltarea unei comunități sustenabile din punct de vedere economic. Fidel unui model de afaceri conștient, onest și transparent, Cristian e convins că proiectele antreprenoriale locale sunt esențiale pentru îmbunătățirea stilului de viață al oricărei comunități.

Lui Cristian îi puteți scrie pe adresa cristian@kredenz.ro

Close Menu
×
×

Cart